Opera Giulio Cesare in Egitto

Nederlandse Reisopera van Händel’s opera ‘Giulio Cesare in Egitto’

Liefhebbers van Barokopera komen tussen 22 januari en 20 februari 2022 aan hun trekken in de bijzondere uitvoering door de Nederlandse Reisopera van Händel’s opera ‘Giulio Cesare in Egitto’. In deze spectaculaire barokopera van regisseur/dirigent George Petrou is hoofdpersoon Julius Caesar een avonturier uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Zo draagt hij bijvoorbeeld een fedorahoed. Er is bewust gekozen voor een Hollywood-uitstraling voor wat de kostuums betreft. Dit levert een spannende combinatie op met de muziek van Händel uit 1724. Julius Caesar is – zoals zoveel archeologen in de jaren ’20 – op zoek naar een graftombe van een farao en stuit plotseling op de verschijning van de Egyptische koningin Cleopatra. Is zij een geest of een mummie?

De Nederlandse Reisopera is het grootste reizende operagezelschap in Nederland. Jaarlijks brengen zij verscheidene grote producties naar de theaters en schouwburgen in het hele land. De Barokopera Giulio Cesare in Egitto van Georg Friedrich Händel duurt 3 uur en 5 minuten, inclusief pauze, en wordt gezongen in het Italiaans met Nederlandse en Engelse boventitels.

Bekijk de video van 8:21 waarin George Petrou vertelt over de voorbereidingen aan de opera: Giulio Cesare in Egitto.

 

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.