Olaf Kaper en Ruud Gullit over de bouw van de Grote Piramide

Ruud Gullit versus Olaf Kaper

Ruud Gullit versus Olaf Kaper

Oud-voetballer Ruud Gullit bracht vanaf medio november 2022 bij Amazon Prime Video een belangrijk deel van de wereldgeschiedenis onder de aandacht in de serie ‘Mysteries van het Oude Egypte’. Over de bouw van de Grote Piramide van Choefoe zijn geen bronnen bewaard gebleven, voor Gullit een van de grootste raadselen uit het oude Egypte. Op basis van archeologisch en bouwkundig onderzoek is tegenwoordig veel bekend over de technieken die bij de bouw zijn toegepast.

Op vrijdag 13 januari 2023 waren Ruud Gullit en egyptoloog Professor Dr. Olaf Kaper te gast bij het televisieprogramma Khalid & Sophie. Olaf Kaper legt daarbij uit wat de Nederlander Bernard Mullers recentelijk heeft berekend en proefondervindelijk heeft aangetoond. Mullers gaat uit van een systeem waarbij bouwblokken in een kantelliftkooi omhoog zijn gebracht.

Lees meer over: De kanteliftkooi-theorie van Bernard Mullers.

Bekijk de video vanaf 8.44 tot 20.02: De bouw van de Grote Piramide Gullit versus Kaper.

 

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.