Egyptische archeologische missie in Dal der Koningen

Nieuwe archeologische missie in Dal der KoningenOp 1 augustus 2015 zal er een nieuwe Egyptische archeologische missie van start gaan in het Dal der Koningen. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat een missie in het Dal der Koningen gaat opgraven die alleen uit Egyptische experts bestaat. De missie staat onder supervisie van de minister van Oudheden Mamdouh el-Damaty en wordt geleid door Dr. Moestafa Waziry met velddirecteur Salah el-Masekh aan zijn zijde.
Ze gaan graven in de gebieden ten noorden en zuiden van het graf van Ramses IV (KV2), waar in 1902 voor het laatst is opgegraven.

Lees het hele artikel: Exclusive: New excavations in Valley of the Kings

Geplaatst in Nieuws | Tags , , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.