Meivakantie in het Rijksmuseum van Oudheden

Egyptisch knutselen en Egypte-tentoonstellingen

Op zoek naar Tom door Fatti Burke

Op zoek naar Tom in het Oude Egypte – door Fatti Burke

De meivakantie duurt nog tot en met zondag 7 mei 2023. Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden organiseert in deze vakantieperiode verschillende activiteiten voor kinderen. Zo kunnen ze speuren in de tentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon en maken ze een muzikale reis in de nieuwe expositie Kemet – Egypte in hiphop, jazz, soul & funk. Daarna kunnen kinderen aanschuiven bij de knutseltafels in de Tempelzaal. Daar maken ze een Egyptische farao-kraag, of een Egyptische enkel- of armband. Ben je liever creatief met LEGO? Maak dan een Egyptische sfinx of piramide. Het museum is elke dag open, behalve op Koningsdag donderdag 27 april 2023.

Het kinderboek ‘Op zoek naar Tom in het oude Egypte’ van Fatti Burke is geschreven voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar. Het staat vol prachtige zoekplaten waarop je kunt zien hoe de oude Egyptenaren leefden. Het begint met Tom en zijn kat Toby: ze zijn verdwaald. Kun jij ze vinden? Als dat lukt, kun je daarna talloze andere speuropdrachten doen: over een mysterieuze amulet bijvoorbeeld, of een sfinx die een poot mist! Van dit superleuke boek verloot het museum tien exemplaren. Kans maken? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief van het RMO en mail vervolgens vóór 2 mei 2023 je naam en adresgegevens aan prijsvraag@rmo.nl. Zet in de onderwerpregel ‘Tom in Egypte’.

Lees meer: Meivakantie 2023 in het Rijksmuseum van Oudheden.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.