Kemet Night in het Rijksmuseum van Oudheden

Taffeh Kemet Night

De tempel van Taffeh belicht – Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Geniet op donderdagavond 11 mei 2023 tijdens Kemet Night van muziek, schilderkunst, dans en 3D-kunst! En breng een exclusief avondbezoek aan de nieuwe tentoonstelling Kemet – Egypte in hiphop, jazz, soul & funk. Deze avond is gratis toegankelijk. Scholieren, mbo-studenten, docenten en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom. Laat je tijdens deze feestelijke avond verrassen door het creatieve werk van jonge artiesten en Egypte-fans. De vraag ‘hoe inspireert het oude Egypte jou?’ was het onderwerp van onze Kemet-prijsvraag. We vroegen daarmee aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs en mbo-studenten hoe het oude Egypte hen inspiratie heeft gebracht. Ze mochten antwoord geven met een creatief werk naar eigen keuze. Dus hoe kijken de jongeren van nu naar het Egypte van toen?
Tijdens deze finale-avond presenteren de jonge makers van de meest bijzondere, mooie en indrukwekkende inzendingen hun werk. Vanuit deze groep getalenteerde finalisten worden twee winnaars gekozen: één voor de categorie voortgezet onderwijs en één voor de categorie mbo. De jury, bestaande uit muzikant Nnelg, senior beleidsadviseur van de Raad voor Cultuur Kiran Sukul en conservator afdeling Egypte en Nubië Daniel Soliman, kiest wie er naar huis gaat met een mooie geldprijs en wiens werk straks een plek krijgt in het Rijksmuseum van Oudheden. De host van de avond is Deborah Cameron.

Kemet Night wordt georganiseerd en uitgevoerd in samenwerking met de studenten van organisatiebureau BeSo van het ROC van Amsterdam.

Kijk verderop op deze pagina voor de Spotify-playlist, de YouTube videoclip-playlist en inspiratie-tips (ook voor docenten).

  • datum: donderdag 11 mei 2023
  • tijd: 19.00 – 21.00 uur (museum open vanaf 18.30 uur)
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • toegang: gratis
  • aanmelden: via het aanmeldformulier
Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.