Nieuws

Geplaatst op
 • Radio-interview met Huub Pragt over het graf van Toetanchamon - 24 november 2015

  Op dinsdag 24 november 2015 werd Huub Pragt geïnterviewd door Arjan Burggraaf van Radio Noord-Holland. Het interview ging over de mogelijke verborgen ruimtes in het graf van Toetanchamon.

 • Loop digitaal door het British Museum - 12 november 2015

  Het is nu mogelijk om virtueel door het British Museum in Londen te lopen via Google.
  Het is de binnenshuis versie van streetview. Het volledige museum is beschikbaar.

 • Arbeiders werkten zo hard onder Achnaton dat ze hun rug braken - 11 november 2015

  Rond 1344 v.Chr. stichtten Achnaton en Nefertiti hun nieuwe hoofdstad te Tell el-Amarna. Meer dan 20.000 mensen trokken naar het gebied in Midden-Egypte. Velen van hen werden ingezet om er zware bouwactiviteit te verrichten.

 • Nefertiti in het graf van Toetanchamon? Een overzicht - 10 november 2015

  Op zondag 26 juli 2015 publiceerde de Britse egyptoloog Nicholas Reeves een artikel waarbij hij er van uit gaat dat het graf van Nefertiti zich in KV 62, het graf van Toetanchamon, bevindt. Zijn theorie is ondermeer gebaseerd op hoge resolutie scans die in de grafkamer van Toetanchamon zijn ingewonnen.

 • Radio-interview met Huub Pragt over Gizeh en Toetanchamon - 10 november 2015

  Op dinsdag 10 november 2015 werd Huub Pragt geïnterviewd terwijl hij in Caïro was. Het interview gaat over het onderzoek aan de grote piramide van Choefoe en over het onderzoek in het graf van Toetanchamon.

 • Ptolemaeïsche kapel ontdekt in Aswan - 9 november 2015

  De Toeristen- en Antiquiteiten politie heeft aan aantal mensen gearresteerd die met illegale opgravingen bezig waren.
  Dat gebeurde onder een huis vlakbij de Edfoe tempel. De kapel zou mogelijk 12 meter in hoogte kunnen zijn en loopt onder diverse huizen door.

 • Nieuw licht op het Narmer palet - 6 november 2015

  Het Narmer palet is recentelijk onderworpen aan een geavanceerd onderzoek. Met behulp van de techniek Reflectance Transformation Imaging (RTI) is een composietafbeelding gemaakt van het beroemde palet. Daarbij zijn verschillende hoge resolutie foto’s genomen elk met de lichtbron op een andere plaats.

 • Resultaat infrarood scan graf Toetanchamon - 6 november 2015

  Op 6 november heeft het Ministerie van Oudheden in Egypte de resultaten bekend gemaakt van de infrarood scan in het graf van Toetanchamon.
  De voorlopige conclusie is dat er plekken in de muren te vinden zijn die afwijken qua temperatuur. Dat zou mogelijk kunnen wijzen op ruimtes achter de wanden.

 • Egyptische autoriteiten betrappen grote smokkelactie - 5 november 2015

  In de haven van Damietta is een zeer grote smokkelactie tegengehouden. Het gaat om een groep van 1124 oudheden die naar Thailand gesmokkeld zou worden.

 • Infrarood scan Toetanchamon’s graf in de planning - 5 november 2015

  De Egyptische Minister van Oudheden heeft aangekondigd dat er op donderdag 5 november gestart zal worden met het maken van een infrarood scan van de wanden in het graf van Toetanchamon. Daarmee willen ze testen of er verborgen ruimtes achter de wanden verstopt zitten.