Grafgrot ontdekt in Israël uit de tijd van Ramses II

Objecten in het grotgraf te Israel - Foto Emil Aljam, Israel Antiquities Authority

Objecten in het grotgraf te Israel – Foto Emil Aljam, Israel Antiquities Authority

Op zondag 18 september 2022 werd bekend gemaakt dat in Israël een grafgrot is ontdekt uit de tijd van de Egyptische farao Ramses II. De grot is gevuld met tientallen stukken aardewerk en bronzen voorwerpen. De Israëlische Oudheidkundige Autoriteit (IAA) noemt het een extreem zeldzame vondst die teruggaat tot het jaar 1231 v.Chr. Dat komt neer op het 19de regeringsjaar van Ramses II uit de 19de dynastie. De grot werd op dinsdag 13 september 2022 bij toeval ontdekt op een strand nabij Tel Aviv, toen een graafmachine het dak raakte van een door mensen gemaakte grot. Archeologen daalden met een ladder tot in de grot en kregen een ongeschonden graf te zien.

Lees het artikel: Zeldzame grafgrot uit tijd van Egyptische farao Ramses II ontdekt in Israël.
Lees ook: ‘Once-in-a-lifetime’: Rameses II-era burial cave found in Israel.
Lees ook: Frozen in time: 3,300-year-old burial cave from Ramses II era found at popular beach.

Bekijk de video van 2:26: Burial cave from the time of Pharaoh Rameses II, containing tens of ancient finds found in Israel.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.