Graf van Toetanchamon wordt gerestaureerd

Dal der KoningenOp zondag 20 september 2015 werd bekend gemaakt dat KV 62, het graf van Toetanchamon, voor onbepaalde tijd wordt gesloten voor het publiek.

Het een en ander hangt samen met restauratiewerkzaamheden. Deze beslissing komt niet ongelegen. Het ligt in de lijn van verwachtingen dat binnenkort een onderzoek zal worden start in het kader van de theorie van Nicholas Reeves. Deze Britse egyptoloog is van mening dat zich achter de wanden van de grafkamer van KV 62 twee ruimtes bevinden die de grafinventaris van Nefertiti zouden bevatten. Een radaronderzoek zal dit moeten gaan uitwijzen.

Lees hier het hele artikel: Tutankhamun’s tomb to close for restorations.

Geplaatst in Nefertiti Reeves | Tags , , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.