Egyptische autoriteiten betrappen grote smokkelactie

Egyptische autoriteiten betrappen grote smokkelactieIn de haven van Damietta is een zeer grote smokkelactie tegengehouden. Het gaat om een groep van 1124 oudheden die naar Thailand gesmokkeld zou worden.
De objecten waren verstopt in vier partijen toiletpapier en stammen uit zowel het oude Egypte als uit de Romeinse Tijd.
Onder de voorwerpen zijn onder andere albasten potten, houten en stenen beelden, grafmaskers, sjabti’s, offertafels, hoofdsteunen en een deel van een zuil.
Het is nog niet bekend waar alle objecten gestolen zijn.

Lees het hele artikel: Egyptian authorities bust major smuggling ring

Geplaatst in Nieuws | Tags , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.