Boekpresentatie ‘De dochter van Cleopatra’

De dochter van Cleopatra - Jane Draycott

De dochter van Cleopatra – Jane Draycott

In haar nieuwe boek ‘De dochter van Cleopatra’ reconstrueert de Britse schrijfster Jane Draycott, docent aan de Universiteit van Glasgow, het levensverhaal van Cleopatra Selene II. Zij was de enige dochter van de drie kinderen die Cleopatra VII en Marcus Antonius kregen. Nadat Cleopatra en Marcus Antonius verslagen werden in de Slag bij Actium in 31 v.Chr., werd Cleopatra Selene als gevangene naar Rome gebracht. Daar groeide ze op in het gezin van Octavia, de zus van de latere keizer Augustus, tevens de ex-vrouw van haar vader. Ze trouwde met Juba II, de koning van Numidië.

Het boek ‘De dochter van Cleopatra’ verschijnt op 12 mei 2023 bij Uitgeverij Omniboek. Het boek is vanaf die datum ook te koop in de museumwinkel van het Rijksmuseum van Oudheden voor € 32,50 (304 pagina’s, paperback).

De boekpresentatie in het Rijksmuseum van Oudheden door Jane Draycott wordt niet via livestream uitgezonden.

Datum: donderdag 25 mei 2023.
Locatie: Leemanszaal, op de begane grond van het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 te Leiden.
Tijd: 15.00 – 16.30 uur, zaal open vanaf 14.30 uur.
Kosten: gratis (excl. entree tot het museum).
Voertaal: Engels

Na afloop kunt u het boek kopen en laten signeren door de auteur.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.