Boek Egypte ontraadseld

Op dinsdag 24 september 2019 werd in de Taffehzaal van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden het nieuwste boek van Huub Pragt gepresenteerd. Het oude Egypte is omgeven door raadsels die aanleiding geven tot uiteenlopende theorieën. In zijn boek gaat de Nederlandse egyptoloog in op de vraag of de sfinx van Gizeh een overblijfsel is van een verdwenen pre-faraonische beschaving. Ook bekijkt hij of de positionering van de piramiden van Gizeh is gebaseerd op sterrenkundige berekeningen.
Over de Amarnaperiode is ook veel gespeculeerd. Wie waren de figuren Semenchkara en Kiya? Kan Nefertiti begraven liggen achter de wanden in het graf van Toetanchamon? En wie was de moeder van Toetanchamon?

In Egypte ontraadseld neemt egyptoloog Huub Pragt vele van deze theorieën onder de loep en geeft hij inzicht in de denkwereld van de oude Egyptenaren.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.