Over de auteur

Geplaatst op

Huub Pragt studeerde Egyptologie aan de Universiteit Leiden en werkte aansluitend in het Rijksmuseum van Oudheden in de zelfde stad. Na tien dienstjaren verliet hij in 2001 het museum om zich te wijden aan zijn bedrijf ‘Huub Pragt Egyptoloog’. Op deze manier kon hij zijn persoonlijke missie waarmaken: belangstellenden kennis laten maken met alle aspecten van de Egyptische beschaving.

De voorbije jaren heeft Huub zich gespecialiseerd in het geven van cursussen, gastlessen, lezingen en in de begeleiding van reizen en excursies. En of de reis nu naar Egypte voert, of naar andere plaatsen in de wereld, het enthousiasme en de gedegen inhoudelijke kennis van Huub zijn inmiddels bekend.

De vele intrigerende en boeiende verhalen over het Oude Egypte verdwenen niet uit zijn hoofd na werktijd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze hem inspireerden tot het schrijven van de roman De Verborgen Tombe, die in 2008 verscheen. De hoofdpersonen uit dit boek komen opnieuw voor het voetlicht in Kunstroof in Egypte.