Cursussen voorjaar 2019

Geplaatst op

Cursuszaal voor cursussenEgyptoloog Huub Pragt heeft een veelzijdig cursusaanbod over het oude Egypte. Voor het bijwonen van de cursussen heeft men geen specifieke vooropleiding nodig. De meeste cursussen kunnen luisterend worden bijgewoond. De cursussen over hiërogliefenschrift vergen wat meer van de cursist. Ze vormen een uitstekende voorbereiding op een eventuele universitaire studie Egyptologie. In het voorjaar van 2019 staan verscheidene cursussen en masterclasses geprogrammeerd. Wanneer u staat aangemeld voor het ontvangen van de egyptologische nieuwsbrief, krijgt u automatisch bericht over het eventuele nieuwe cursusaanbod.

Voorjaar 2019

Bij alle hieronder genoemde cursussen is Huub Pragt de docent. Het maximum aantal deelnemers is 24 personen. Bij een belangstelling van minder dan twaalf deelnemers komt een cursus te vervallen. Twee cursussen vinden plaats in Leiden in het Rijksmuseum van Oudheden.

In maart verzorgt Huub Pragt twee Engelstalige cursussen voor de Egypt Exploration Society in Caïro. Deze cursussen vinden plaats in het gebouw van de British Council en zijn vooral bedoeld voor Egypte-liefhebbers die op eigen gelegenheid naar Egypte reizen. Ook studenten of gidsen in opleiding en langdurig in Egypte verblijvende Engelstaligen zullen deze cursussen bijwonen.

Makkelijke teksten zes lessen in Leiden vanaf zaterdag 19 januari 2019.
Deir el-Medina vier lessen in Leiden vanaf zaterdag 16 maart 2019.
Amduat twee lessen in Caïro op dinsdag 19 maart 2019.
Book of Gates twee lessen in Caïro op woensdag 20 maart 2019.