Reizen

Posted on

Egyptoloog Huub Pragt tijdens een van zijn reizen bij Deir el-Bahri

Regelmatig leidt egyptoloog Huub Pragt cultuurreizen naar Egypte. U krijgt op een bevlogen en enthousiaste manier uitleg over de indrukwekkende piramides, tempels en graven in het rijk der farao’s. Ook leidt Huub Pragt egyptologische reizen naar Europese steden. Daar wordt aandacht besteed aan de Egyptische collecties van verschillende musea. Tijdens elke reis wordt zoveel mogelijk in goede hotels overnacht en staat het reisgezelschap een touringcar ter beschikking.

De Nederlandstalige reizen worden in samenwerking met een erkende reisorganisatie georganiseerd. De boeking wordt geplaatst bij de reisorganisatie en niet bij het bedrijf Huub Pragt Egyptoloog. Het zijn dan ook de reisvoorwaarden van de reisorganisatie die gelden bij een boeking van een door Huub Pragt geleide reis. De reisorganisatie is altijd lid van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Reizen naar Egypte vanaf het november 2021

Van vrijdag 19 november 2021 tot en met woensdag 1 december 2021 leidt Huub Pragt een reis van dertien dagen getiteld Midden-Egypte.

Van maandag 7 februari 2022 tot en met zaterdag 19 februari 2022 leidt Huub Pragt een reis van dertien dagen getiteld Hoogtepunten van het Oude Egypte.

Engelstalige reizen

Momenteel worden geen Engelstalige reizen naar Egypte aangeboden door het bedrijf Huub Pragt Egyptoloog. Indien een Engelstalige reis wordt georganiseerd, dan is dat zonder de tussenkomst van een in Nederland of België gevestigde reisorganisatie. Wel wordt van de diensten gebruik gemaakt van het in Egypte gevestigde reisagentschap Cultoura Travel. Aan deze reizen zijn dan de volgende voorwaarden verbonden:

 1. U bent als deelnemer zelf verantwoordelijk voor het boeken van eventuele vliegtickets en het regelen van de nodige visa.
 2. U bent zelf verantwoordelijk voor het bij u hebben van de benodigde reisdocumenten, zoals een aan alle geldigheidsvereisten voldoend paspoort.
 3. In geval van nood is Huub Pragt Egyptoloog verplicht u hulp en bijstand te verlenen. Dit kan ernstig worden belemmerd wanneer er geen beroep kan worden gedaan op de hulp van een bij een reisverzekering inbegrepen SOS-centrale. U bent daarom verplicht een volledig dekkende reisverzekering af te sluiten.
 4. Wanneer de reisovereenkomst is aangegaan, bent u als deelnemer verplicht een aanbetaling te doen van minimaal 10% van de totale reissom. Deze aanbetaling dient te worden voldaan aan Huub Pragt Egyptoloog onmiddellijk na totstandkoming van de reisovereenkomst. Uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis, dient het restant van de reissom te zijn betaald.
 5. Het bedrijf Huub Pragt Egyptoloog is geen reisorganisatie en derhalve geen lid van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Voor wat betreft aansprakelijkheid inzake onvoorziene calamiteiten tijdens een Engelstalige reis of excursie wordt verwezen naar artikel 16.1. van de Algemene Voorwaarden.
 6. Indien u uw door Huub Pragt Egyptoloog georganiseerde Engelstalige reis schriftelijk en aangetekend annuleert, bent u afhankelijk van de omschreven annuleringstermijn, gehouden de volgende percentages van de totale reissom aan Huub Pragt Egyptoloog te voldoen:

  Tot 6 weken voor aanvang van de reis: 40% van de totale reissom.
  Tot 3 weken voor aanvang van de reis: 50% van de totale reissom.
  Tot 1 week voor aanvang van de reis: 75% van de totale reissom.
  Vanaf een week voor aanvang van de reis: 100% van de totale reissom.

  Het wordt aanbevolen zich te verzekeren voor de gevolgen van een annulering middels een annuleringsverzekering.

 7. Bij een belangstelling van minder dan acht deelnemers, kan een Engelstalige reis komen te vervallen. Indien u de reissom gedeeltelijk of in zijn geheel heeft overgemaakt op de rekening van Huub Pragt Egyptoloog, dan wordt het volledige bedrag op uw rekening teruggestort.