Nieuws

Geplaatst op
  • Egyptisch Museum zoekt samenwerking - 28 januari 2019

    Op maandag 28 januari 2019 werd bekend gemaakt dat het Egyptisch Museum in Caïro de samenwerking gezocht met vijf grote Europese musea met Egyptische collecties, waaronder het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

  • Zes Oude Rijks graven ontdekt in Assoean - 20 januari 2019

    Op zondag 20 januari 2019 werd bekend gemaakt dat maar liefst zes graven uit het Oude Rijk zijn ontdekt in Assoean.

  • Grieks-Romeins industriële complex en begraafplaats ontdekt in Alexandrië - 17 januari 2019

    Op donderdag 17 januari 2019 werd bekend gemaakt dat een archeologische missie die werkzaam is in Tabet Motawah in het Ameriya-district van Alexandrië voorwerpen
    heeft ontdekt die dateren uit de Griekse en Romeinse tijd.

  • Twee graven ontdekt in de oase Dachla - 15 januari 2019

    Op dinsdag 15 januari 2019 werd bekend gemaakt dat in de oase Dachla twee graven zijn ontdekt in de archeologische site die bekend staat als
    Bir el-Sjagala.

  • Wie waren de Nubiërs? - 17 december 2018

    In een interview tijdens het
    nachtprogramma Focus van NPO Radio 1 vertelt de directeur van het Drents Museum in Assen, Harry Tupan over de tentoonstelling Nubië, Land van de zwarte Farao’s.

  • Mastaba van Wahet ontdekt in Sakkara - 16 december 2018

    Op zaterdag 15 december 2018 maakte de Egyptische minister van Oudheden Chaled el-Enani bekend dat in de voorbije maanden in Sakkara een mastaba is ontdekt uit de 5de dynastie.

  • Graf ontdekt in Gebel el-Silsila - 14 december 2018

    Op donderdag 13 december 2018 werd bekend dat de Zweeds-Egyptische missie in Gebel el-Silsila, onder leiding van egyptologe Maria Nilsson, een ongedecoreerd schachtgraf heeft ontdekt.

  • Onderzoek in Gebel Barkal - 14 december 2018

    Een wetenschappelijk team van het Kelsey Museum of Archaeology uit het Amerikaanse Ann Arbor verricht een geofysisch onderzoek in Gebel Barkal.

  • Nieuws over het GEM - 7 december 2018

    Geen dag gaat voorbij of het in aanbouw zijnde Grand Egyptian Museum staat ergens ter wereld in de belangstelling. De grote vraag die nu al meer dan twee decennia lang de gemoederen bezighoudt is ‘Wanneer gaat het museum open?’. Niemand lijkt een pasklaar antwoord op deze vraag te kunnen bieden. Zoals het in Egypte vaker ...

  • Middenrijks graf ontdekt in de Fayoem - 6 december 2018

    Op donderdag 6 december 2018 werd bekend gemaakt dat in de necropool van Kom el-Cheloea, in het zuiden van de Fayoem, een grafschacht is ontdekt ten oosten van het Middenrijks graf van prins Wadj uit de 12de dynastie.